Het Plan

Op de plek waar kinderen ooit leerden lezen en schrijven verrijst binnenkort een parkachtig woonwijkje. Een kleinschalige opzet met een speels en parkachtig karakter tussen de Frederik Hendriklaan en de Heilooërdijk. Gelegen in de zeer gewilde, groene en kindvriendelijke woonwijk Alkmaar-Zuid.

Het plan bestaat uit 41 woningen, waarvan er 26 beschikbaar zijn voor de verkoop.

De opzet van het nieuwe wijkje is speels, groen en parkachtig. De eigenaars van de woningen worden samen verantwoordelijk voor het onderhoud van het semi-openbare terrein (groen, paden, meubilair etc.). Op die manier wordt het echt ‘Ons Park’. Naast uw privé tuin of terras kunt u gebruik maken van dit gezamenlijke terrein.

‘Ons Park’ wordt onderdeel van de parkstrook die in het verlengde van het Graaf Janpad langs het water wordt doorgetrokken richting de Willem de Zwijgerlaan. U kunt hier uw bootje aanleggen en op een mooie zomerdag vaart u zo het stadscentrum in.

De zeer energiezuinige woningen worden volledig gasloos opgeleverd en worden aangesloten op het milieuvriendelijke en duurzame warmtenet van HVC. Het verwarmen van uw water en uw woning geschied dus puur op duurzame wijze. Daarnaast krijgen alle woningen zonnepanelen op het dak.

Ons Park heeft een zeer centrale ligging t.o.v. van voorzieningen zoals o.a. een Albert Heijn XL, kwaliteitscentrum Willem de Zwijger en het Alkmaarse stadscentrum. Tevens rijdt u in 2 minuten de A9 op waardoor u binnen 20 minuten in Haarlem kunt zijn.

Impressies

Top